Farské hody

Farnosť Trenčín-Opatová pozýva na „Hodovú slávnosť“ pri príležitosti sviatku Povýšenia svätého Kríža. Program hodovej slávnosti sa začína už v piatok (13. septembra) večer spoločnou modlitbou posvätného ruženca vo farskom Kostole sv. Stanislava v Opatovej, ktorú povedie P. Damián Žilka, OSB. benediktín z kláštora v Sampore. Nasledovať bude svätá omša s príhovorom P. Damiána Žilku.

Piatkový program pokračuje nočnou adoráciou, počas, ktorej bude príležitosť pristúpiť ku sviatosti zmierenia. Na sviatok Povýšenia svätého Kríža (sobota 14.septembra) bude hlavnú svätú omšu vo farskom kostole (o 17.00 hod.) sláviť Mons. Bernard Bober, košický arcibiskup, metropolita. Po svätej omši bude na fare hodové agapé.

Nedeľňajšie sväté omše budú zo slávnosti Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska. V oboch našich kostoloch budeme sláviť sväté omše tak ako v nedeľu.

Naša farnosť si v tomto roku si pripomína vzácne jubileum. V októbri uplynie 235 rokov od vtedy, čo bola zriadená samostatná Farnosť Opatová nad Váhom. Stalo sa tak v roku 1789. Prvým farárom v novozriadenej farnosti bol Ján Michalovič.