Október s ružencom

Október je mesiac, v ktorom sa osobitným spôsobom prihovárame k Bohu cez Máriin ruženec. V našom farskom kostole sa modlíme spoločne vždy 45 minút pred svätou omšou. Netreba však zabúdať modliť sa ruženec i v našich rodinách. Preto povzbudzujeme vás, rodičov, aby ste si počas tohto mesiaca našli čas spolu so svojimi deťmi modliť sa modlitbu svätého ruženca vo svojej rodine.

Práve počas mesiaca október je možné získať úplné odpustky. Môžu ich získať tí, čo sa modlia ruženec v kostole, v kaplnke alebo rodine, v rehoľnom spoločenstve alebo nábožnom združení. Na získanie odpustkov sa stanovuje pomodliť sa štvrtinu celého ruženca, čiže päť desiatkov, k modlitbe pridať nábožné rozjímanie o tajomstvách a pri verejnom recitovaní treba vysloviť tajomstvá podľa zaužívaného zvyku. Musia byť splnené aj tradične podmienky k odpustkom ako sv. spoveď, sv. prijímanie, modlitba na úmysel sv. otca a odpútanosť od akéhokoľvek hriechu aj ľahkého.

V našej farnosti pripravujeme okrem každodennej modlitby posvätného ruženca aj špeciálne podujatia. Všetky deti, samozrejme aj spolu s rodičmi pozývame zapojiť sa do aktivity „Milión detí sa modlí ruženec“. Spoločne sa budeme modliť 16. októbra v kostole v Kubrej18. októbra vo farskom kostole v Opatovej. Ružencový mesiac zakončíme spoločnou modlitbou všetkých zástupcov našej farnosti v poslednú októbrovú nedeľu v Kostole sv. Stanislava v Opatovej. Modliť sa budú deti, mládež, muži a ženy. Povzbudzujeme vás k nábožnej účasti na spoločnej modlitbe.

Napíšte nám svoj komentár:

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *