Milión detí sa modlí ruženec

Naša farnosť sa v minulom roku po porvýkrát zapojila do modlitbovej iniciátívy – „Milión detí sa modlí ruženec“. Na toto pekné a požehnané podujatie chceme nadviazať aj v tomto roku. Deti sa budú modliť posvätný ruženec vo filiálnom kostole v Kubrej v stredu 16. októbra o 16.15 hod. a vo farskom kostole v Opatovej v piatok 18. októbra od 17.15 hod. Pozývame všetky deti, spolu so svojimi rodičmi, aby sa zapojili do tejto modlitbovej aktivity.

Táto modlitebná iniciatíva pápežskej nadácie ACN – Pomoc trpiacej Cirkvi chce pomôcť rozdúchať plameň viery v silu modlitby. Našou celosvetovou ružencovou kampaňou chceme pripomenúť slová Panny Márie z Fatimy, že modlitba s dôverou dieťaťa môže skutočne zmeniť svet, poraziť zlo a priniesť pokoj.

Modlitba svätého ruženca spoločne s deťmi posilní jednotu v Cirkvi a medzi národmi. Sme totiž povolaní, aby sme tvorili jednu veľkú rodinu zjednotenú v modlitbe naprieč národmi.
Modlitba buduje vzťah lásky k Bohu a k blížnemu. Ruženec otvára naše srdcia pre konkrétnu pomoc núdznym, trpiacim a prenasledovaným, v ktorých vidíme samotného trpiaceho Krista.

Fotogaléria

Napíšte nám svoj komentár:

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *